BRAWO MACIEJ BRAWO SLD SIERADZ

dodano 2014-07-01 12:20 w kategorii: Informacje

W ostatnich dniach jeden z regionalnych sieradzkich portali internetowy przeprowadził sondę na najlepszego Prezydenta Sieradza ostatniego 25-lecia. Pragnę z satysfakcją opublikować wyniki tego sondażu:

Jak widać powyżej nie dał najmniejszych szans swym konkurentom, członek władz krajowych SLD i członek Zarządu Miejskiego SLD w Sieradzu kol. Maciej Spławski, który był Prezydentem Sieradza od 04 lipca 2002r. do listopada 2002r.. Otrzymał 35,12% głosów i wyprzedził obecnego Prezydenta Sieradza (21,20% głosów). Mimo tak krótkiego czasu urzędowania na tym stanowisku, został zapamiętany przez głosujących na niego internautów, jako prezydent dobrze rządzący Sieradzem.

Kol. Maciej jest nadal czynnym działaczem lewicy w Sieradzu. Mamy zaszczyt razem pracować w Zarządzie Miejskim Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Sieradzu.

Wszyscy pozostali członkinie i członkowie Zarządu serdecznie gratulują kol. Maciejowi takiego sukcesu!!!

Na uwagę zasługuje również fakt, że wywodzący się z szeregów lewicy kol. Krzysztof Michalski zajął czwartą lokatę. Obaj nasi koledzy uzbierali w sumie 46,68% głosów.

Rokuje to bardzo pozytywnie na przyszłość i pokazuje jakich specjalistów daje naszemu miastu lewica.

Arkadiusz Andrzejczak

SLD Sieradz